top of page

Student Hotspot

3_edited.png

Het idee van Student Hotspot leeft al langer als vandaag. 'Er is nood aan een overkoepelende studentenplek' kondigden de studenten van de studenraad AUHL in 2019 aan. Na tal van gesprekken werd de Student Hotspot gerealiseerd. In maart 2021 opende de Student Hotspot haar deuren voor het eerst in de Kapertoren. 

Student Hotspot buitenkant

Student Hotspot binnenkant

Events @ Student Hotspot

Maar... Wat is Student Hotspot precies?  

 

Student Hotspot is een plaats in Hasselt waar studenten met elkaar en met de omgeving in contact kunnen komen. Het is een centraal punt zowel fysiek (Elfde-Liniestraat 15a, 3500 Hasselt) als online dat de verbinding legt tussen bestaande studentenorganisaties en nieuwe initiatieven die voor studenten relevant zijn. Student Hotspot creëert een studentencommunity van geëngageerde studenten die samen een overkoepelend netwerk vormen.

Als student kan je er allerlei melden en te weten komen in verband met het studentenleven, je kan meewerken aan nieuwe initiatieven en beroep doen op de studentendienstverlening.

Als Hasselaar kan je er terecht voor (ver)huuradvies, bijlessen, bedrijfsadvies en samenwerkingsvoorstellen waarbij studenten betrokken zijn.

Een organisatie, handelszaak of bedrijf kan beroep doen op studenten via studentenjobs, vrijwilligers, studentenprojecten of een van de studentenbedrijven die door Student Hotspot extra in de kijker gezet worden.

Hopelijk tot snel? Spring gerust eens binnen! Onze baliestudenten ontvangen je met open armen. 

Wil je meedenken of je schouders zetten onder een project?

Laat dan zeker iets van je horen

Onze partners

De drijvende kracht achter dit project is de Studentenraad AUHL (Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg). Zij creëerden een unieke plek voor de studenten van Hogeschool PXL en UHasselt.

Alle hulp is welkom! Daarom slaan de studentenraad AUHL en zijn partners de handen in elkaar om Hasselt een boost te geven als studentenstad. De studentenraden van UHasselt en Hogeschool PXL, de onderwijsinstellingen zelf en verschillende studentenverenigingen.

Word je warm van ons project?

Wij zoeken nog financiële sponsors!

Contacteer ons hier.

Partnerinstellingen

Studentenraden

Studiegerelateerde partners

Ondernemen & start-ups

Mediapartners