top of page
Zoeken

Gezocht: studentenbestuurder Hasselt!


De organisatie van Oma's Soep gaat op grote schaal eenzaamheid onder ouderen tegen door jong en oud samen te brengen. Dit doen ze door wekelijkse activiteiten (eet- en kookmomenten) te organiseren en grote evenementen (zoals Oma's Gala en Oma's Festival).


"Samen" is hier de kracht. Met behulp van studentenbesturen in 12 steden door heel Nederland bereiken zij wekelijks meer dan 800 ouderen. Ofwel via de kookdagen, waarbij ze samen met vrijwilligers en ouderen in buurthuizen of dagbestedingen een middagje soep maken, ofwel via de soep-aan-huis dagen, waarbij vrijwilligers een bezoekje brengen bij de ouderen aan huis. En altijd met humor, gezelligheid en laagdrempeligheid centraal! Zie bijvoorbeeld hun Instagram pagina (@omassoep) voor een impressie.

De omvang en impact van Oma's Soep wordt gedreven door deze studentenbesturen, die zich wekelijks inzetten om de ouderen uit hun stad blij te maken. Zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren van de lokale kook- en soep-aan-huis dagen en het op de kaart zetten van Oma's Soep in hun stad.

En... goed nieuws: Oma's Soep breidt uit naar Hasselt! Hiervoor zijn ze op zoek naar een enthousiaste student die lokaal het studentenbestuur van Oma's Soep wil opzetten. Meer informatie over wat dit inhoudt en de tijdsbesteding staat in bijgevoegde pdf "Functie omschrijving Oma's Soep Bestuur - vereniging België". Studenten mogen hiervoor solliciteren met CV en motivatiebrief naar julot@omassoep.nl.

Als lokaal dienstencentrum en Student Hotspot willen wij Oma's Soep hier graag een handje bij helpen, vandaar deze mail. Het zou geweldig zijn als we de studenten in Hasselt kunnen enthousiasmeren om mee te helpen dit mooie initiatief hier ook op te zetten. Oma's Soep heeft overigens ook een groot bereik op zowel Instagram als LinkedIn en zij kunnen van hun kant uitgebreid de activiteiten en samenwerkingen met verschillende scholen/organisaties onder de aandacht brengen. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook elke maand een nieuwsbrief die door ruim 2.500 volgers wordt gelezen, waarin de samenwerking ook kan worden belicht.

Ben jij degene die ze zoeken? Laat snel iets van je horen!

175 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page