top of page
Zoeken

Limburg connecteert geëngageerde studenten, sociale economie en maatschappelijke doelen.

Afgelopen vrijdag 19 april om 17.30 vond een ontmoeting met minister Brouns plaats met een 10-tal studentenvertegenwoordigers van UHasselt en Hogeschool PXL. Naast een panelgesprek over ‘studentenengagement’, pitchten de studenten ook een voorstel in verband met social entrepreneurship.


Minister van Werk, Economie, Innovatie & Landbouw, dhr. Jo Brouns: “Ik wil luisteren naar de studenten en ben benieuwd hoe zij willen meewerken aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen waar onze economie mee te maken krijgt, zoals de krapte op de arbeidsmarkt in de social profit, in combinatie met hun eigen ontwikkeling en maatschappelijk ondernemerschap.”


 

Voorzitter AUHL, dhr. Tom Seurs: “We willen vanuit de AUHL (Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg) stimuleren dat studenten grotere maatschappelijke uitdagingen aangaan op basis van curriculaire en extra-curriculaire activiteiten. We gaan via het projectvoorstel op zoek naar enkele grotere partnerships waarbij studenten uit verschillende richtingen oplossingen zoeken en aanbieden voor specifieke maatschappelijke uitdagingen, zoals kinderopvang, preventieve gezondheidszorg, schooluitval, enzovoort.”

 

Voozitter Studentenraad AUHL, Laika Kolmer, en ondervoorzitter, Thibaut Willemse: “We willen meedenken en zinvol bijdragen aan de noden in onze maatschappij. Wij zorgen er dus voor dat we als studenten betekenisvolle studentenjobs kunnen doen en niet alleen pizza’s bakken en ermee rondrijden. Er is natuurlijk niets mis met de studentenjob van pizzabezorger, maar er zijn ook studenten die de meerwaarde zien van maatschappelijk georiënteerde bijdragen.. Student Hotspot is volgens ons the place to be om zo’n initiatief te dragen.”


Het was een boeiende en leerrijke ontmoeting, dankjewel dhr. Brouns voor je tijd en enthousiasme!7 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page