top of page
Zoeken

Recept Poulet DG

Alvine & Emmanuela uit Kameroen maken samen met jullie 'Poulet DG'. Bekijk hier hun video.

Gerecht:

Poulet DG (Directeur Général)


Ingediënten:

  • 4 grote rijpe bakbananen (niet te hard, niet te zacht)

  • 1 ui

  • 4 ganse kippenbillen (ongeveer 1,2 kg)

  • 1 blik tomatenblokjes

  • 2-3 cm gemberwortel (geschild en in grove stukken gesneden)

  • 4 teentjes knoflook

  • 1/2 tl gemalen witte peper

  • 4 kleine bouillonblokjes (Maggi)

  • 1 preistengel

  • 1 selderstengel

  • 8 steeltjes peterselie (of koriander)

  • 3 wortelen – of 2 grote

  • 1 blik groene erwten

  • 1/2 van 3 verschillend gekleurde paprika’s (een halve van elke kleur)

  • 1 liter frituurolie

  • zout

  • 1 habanero (hete) peper (optioneel)


Recept:

  1. Blend alle look, gember, selder, peterselie, habanero (optioneel) en half de ui samen in de blender. Voeg een half glas water toe (125 ml) en blend tot een kruidenpasta.

  2. Spoel de kip goed af, dep hem droog en snijd hem in stukken.

  3. Doe de stukken kip in een schaal of kom, samen met de kruidenpasta, wat zout en 2 bouillonblokjes. Laat marineren voor minstens 30 minuten. Deze stap is cruciaal, gezien de smaak van het hele Gerecht voortkomt uit de kippenbouillon.

  4. Doe de kip nadien in een kookpot met wat water.

  5. Stoof de kip gedurende 15 à 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken).

  6. Terwijl de kip stooft, was en snij de groenten en de bakbananen (in schijfjes).

  7. Blend de andere helft van de ui, samen met de gesneden prei, wat peterselie en wat water tot een pasta.

  8. Verhit wat olie in een wok en voeg 1/3 van de kruidenpasta, een halve gesneden ui en een half blik tomatenblokjes toe. Frituur dit gedurende 4 à 6 minuten.

  9. Voeg de gesneden paprika’s, wortels, erwten en overblijvende bouillonblokjes toe in de wok en frituur nog eens gedurende 3 minuten.

  10. Frituur ondertussen de schijfjes bakbanaan in een frietketel tot ze goudbruin zijn en zet deze opzij.

  11. Eens de kip goed gestoofd is: haal de stukken uit de kookpot en frituur ze in de frietketel tot ze goudbruin zijn.

  12. Plaats de stukken kip in de wok bij de groentenmix en roer. Voeg tot slot de gefrituurde bakbananen toe en roer voorzichtig, zodat ze niet geplet worden.

  13. Laat alles nog een 3-tal minuten samen in de wok om zeker te zijn dat de smaken goed verdeeld worden. Proef en voeg zout toe, naar smaak. Serveer warm met je favoriete drankje erbij.


Bon appétit!



9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page