top of page
Zoeken

Women’s History month - Nele Ghysen in de kijker

Elke week van Women’s History Month, zetten wij bij Student Hotspot een krachtige dame in de kijker. Deze week, halftijds coördinator van Student Hotspot, Nele Ghysen. Tijdens de werkuren zorgt zij dat Student Hotspot vlotjes verloopt, na de werkuren vindt ze haar passie terug in toneel en gaat ze graag een keertje uiteten.Welke job doe je nu en wat spreekt jou zo aan in deze job?


Ik ben halftijds coördinator van de Student Hotspot. Een plek door en voor studenten. Ik vind het zaaaalig om met studenten te werken. Ik wist helemaal niet dat er zoveel studenten waren die ook in hun vrije tijd bezig zijn met studentenzaken?! Zo fijn om te zien.

Ik hou ervan om mensen in hun kracht en talent te zetten & samen te zoeken waar ze écht goed in zijn. Zo kan iedereen elkaar versterken. Wat is er mooier dan dat?


Is het belangrijk voor jou om Women’s History Month te vieren? Waarom wel/niet? Wat betekent het voor jou?


Ik vind het erg belangrijk dat vrouwen gezien en gerespecteerd worden. Het is de dag van vandaag nog steeds een hot topic en immens belangrijk dat ook de jeugd affiniteit en voeling heeft met dit thema. We zouden wel wereldvreemd zijn mochten we deze historiek negeren.

Voor mij is het enorm belangrijk dat de vrouw evenveel rechten heeft als de man (stemrecht, evenveel loon…). Er is niemand superieur of minderwaardig in dit verhaal.


Wat is het belangrijkste advies wat je ooit hebt gekregen? Van wie was dit?


Doe je eigen ding & kies voor jezelf. Er zijn de dag van vandaag nog heel wat vrouwen die alles in functie van iemand doen waarbij dit eigenlijk niet hun eigen keuze is. Daarom het advies “ga voor je eigen dromen”. Het is zeker oké om voor andere mensen te zorgen, maar cijfer jezelf hier niet voor weg.


Ik kreeg dit advies van mijn psychologe. ‘Jij bent de persoon waarmee je moet leven en jij moet doen wat goed voor je voelt’.


Wat hoop je voor de toekomst? (Voor jezelf en voor de positie van de vrouw in onze maatschappij)


Dat iedereen zijn eigen plekje mag vinden in de maatschappij. Het is echt niet gemakkelijk om in de huidige maatschappij op te groeien of je plaats te vinden. Maar doe wat goed voor je voelt en zoek een veilige omgeving én omring je met personen die goed voor je zijn.


Daarbij hoop ik dat de vrouwen naar waarde worden geschat én gelijk behandeld worden als gelijk ook wie.38 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page