top of page
Zoeken

'Doe meer dan je moet, en minder dan je mag'

Nageeb Zafar (22) uit Hasselt studeert Toegepaste Informatica, afstudeerrichting Applicatie-ontwikkeling aan onze hogeschool. Maar daar houdt het voor Nageeb niet mee op. Als vice-president en IT-manager van ESN Hasselt (Erasmus Student Netwerk) is hij dagelijks in de weer. Daarnaast ondersteunt Nageeb IT-projecten van Student Hotspot. Ideale kansen om bruggen te leggen naar andere disciplines.

“Alhoewel mijn studies mij al erg bezighouden, probeer ik steeds meer te doen dan nodig is. Ik quote hierbij graag mijn vroegere godsdienstleerkracht uit het middelbaar. Hij zei altijd: 'Doe meer dan je moet, en minder dan je mag'. Dit is iets wat me altijd is bijgebleven en sinds mijn twintigste snap ik pas echt wat hij bedoelde.“ Nieuwe initiatieven aangaan Ik ben dan ook zeer gedreven om nieuwe initiatieven aan te gaan en zo mijn kennis van de wereld rond mij te verbreden. Sociale gelegenheden vind ik geweldig en netwerken is op mijn lijf geschreven. Daarom ben ik naast mijn studies ook zeer actief in allerlei verenigingen zoals bv. ESN (Erasmus Student Network). Dit is een NPO (Non profit organisatie) die instaat voor het helpen en het verrijken van de ervaringen van internationale studenten die hier op Erasmus komen. Via evenementen, citytrips, partnerships met andere vestigingen van ESN in België proberen we hen te helpen. Ik ben als lokale vrijwilliger begonnen, inmiddels ben ik al doorgegroeid naar vice-president van de lokale vestiging ESN Hasselt, en gelijktijdig IT Manager op nationaal vlak van ESN Belgium. Het is allemaal zeer veel werk, maar absoluut de moeite waard. Alleen al door de mensen die ik hierdoor heb kunnen ontmoeten.”


Leren communiceren, plannen en samenwerken “Naast ESN ben ik ook actief bij Student Hotspot. Student Hotspot is een initiatief van de associatie AUHL (Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg). Ik heb hier onder andere geholpen met het installeren van een touchscreen interface die op campussen geplaatst kan worden om de website van Student Hotspot te promoten. Maar als student kunnen anno 2023 de financiële kosten zeer snel oplopen. Daarom werk ik al jaren in de horeca om wat bij te verdienen. Ik heb het geluk dat ik een zeer flexibele en toffe chef heb die mij toestaat om perfect rond mijn studies en andere activiteiten te komen werken. Al deze ervaringen leren me communiceren, plannen en samenwerken.”


Meer dan kennis in mijn vak “Kijk, op zich zou ik perfect enkel voor school bezig kunnen zijn en zo mijn dagen spenderen met schoolprojecten en feesten. En alhoewel ik zeker een feestje weet te appreciëren, heb ik zin in zoveel meer. De kansen om andere disciplines te ontmoeten, neem ik met beide handen aan. Uiteraard is discipline, de kennis in mijn vak, hierbij een zeer belangrijk gegeven. Discipline is nodig om jezelf gestructureerd, verantwoordelijk en aansprakelijk te houden voor de vele kansen en verplichtingen die je opneemt.” Bron: nieuwsbrief Hogeschool PXL


Student Hotspot is enorm blij met zo'n fijne en gedreven student! Doe zo voort Nageeb!12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page