Anthony uit Nigeria maakt samen met jullie 'Egusi soep'. Bekijk hier zijn video.
Ingrediënten:
1⁄2 kg runds(stoof)vlees
2 potjes Egusi (gemalen meloenzaadjes)
1⁄2 potje crayfish poeder (rivierkreeft)
1 pak verse spinazie
1⁄2 glas rode olie
4 bouillonblokjes (Maggi)
3 uien
zout
2 pikante pepers (optioneel)
Recept:
Spoel het vlees af en doe het in een kookpot, samen met één gesneden ui, wat zout en 2 bouillonblokjes.
Stoof het vlees gedurende 20 minuten.
Voeg wat water toe om een “saus” te maken.
Neem het vlees uit de kookpot en leg het opzij.
Blend de pikante pepers samen met een gesneden ui in de blender.
Mix de Egusi met het rivierkreeftpoeder in een kommetje.
Voeg 2 eetlepels van het pepermengsel toe, en wat water, om het Egusimengsel plakkerig te maken. WAARSCHUWING: dit is nogal pikant! Als je hier niet van houdt, gebruik dan minder van de pepermix. Heat the red oil.
Voeg het Egusimengsel, wat zout en de jus van het vlees toe in een wokpan.
Laat het garen voor 10 minuten.
Was en snijd de spinazie.
Voeg de spinazie toe in de wok en laat nog 7 minuten koken. Roer zachtjes.
Serveer de soep in een kommetje.
Laat het smaken!
Comments