top of page
Zoeken

Recept Nasi lemak ayam goreng rempah

Auzee uit Brunei maakt samen met jullie 'Nasi lemak ayam goreng rempah'. Bekijk hier haar video.

Gerecht: Nasi Lemak Ayam Goreng Rempah


Ingrediënten:

  • 5 kippendijen

  • 200g kokosrasp (optioneel)

  • 1 tl kurkumapoeder

  • 1 tl venkelzaadpoeder

  • 1 tl komijnpoeder

  • 1 tl zwarte peper

  • 7 teentjes knoflook

  • zout

  • 2 rode uien

  • 2 grote witte uien

  • 1 tl gember

  • 1 tl suiker

  • 2 eieren

  • 200g maïsmeel

  • 600g rijst

  • 3 pandan bladeren, geknoopt

  • 375 ml kokosmelk

  • 375 ml water

  • 8 gedroogde chilipepers

  • 5 verse rode chilipepers

  • 1 el Belachan (garnalenpasta)

  • 2 el tamarinde pasta

  • 1 el bruine suiker

  • 2 el olie

  • vissaus

  • 1 komkommer, geschild en in schijfjes gesneden

  • geroosterde noten

  • gefrituurde, gedroogde ansjovis


Recept:

Deel 1 - Kokosrijst

  1. Spoel de rijst in water, giet hem af en doe hem in de rijstkoker.

  2. Voeg het water toe.

  3. Voeg de kokosmelk toe.

  4. Voeg de pandan bladeren en wat zout toe en breng aan de kook.

Deel 2 - Sambal

  1. Meng de Belachan, tamarinde pasta, witte uien, look, olie, verse en droge chilipepers, bruine suiker en vissaus (naar smaak) met behulp van een keukenmachine (of hak alles fijn en meng manueel).

  2. Doe wat olie in een wok en voeg dan het mengsel toe. Laat het sudderen op een laag vuur tot het vocht is verdampt. Leg opzij.

Deel 3 – Kip

  1. Blend de kruiden (komijn, kurkuma, venkelzaad, zout en peper) en voeg wat water toe om er een pasta van te maken.

  2. Masseer de kip met de kruidenpasta en paneer hem met de maïsbloem. Dompel hem nadien onder in het eiermengsel (geklopte eieren) en paneer opnieuw met maïsbloem en kokosrasp (optioneel).

  3. Frituur de kip tot ze goudbruin kleurt.

Deel 4 – Serveren maar!

Serveer de kip, de sambal en de rijst samen met wat geroosterde noten, de komkommerschijfjes, gefrituurde ansjovis en een gekookt ei (optioneel).



8 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page