Auzee uit Brunei maakt samen met jullie 'Nasi lemak ayam goreng rempah'. Bekijk hier haar video.
Gerecht: Nasi Lemak Ayam Goreng Rempah
Ingrediënten:
5 kippendijen
200g kokosrasp (optioneel)
1 tl kurkumapoeder
1 tl venkelzaadpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl zwarte peper
7 teentjes knoflook
zout
2 rode uien
2 grote witte uien
1 tl gember
1 tl suiker
2 eieren
200g maïsmeel
600g rijst
3 pandan bladeren, geknoopt
375 ml kokosmelk
375 ml water
8 gedroogde chilipepers
5 verse rode chilipepers
1 el Belachan (garnalenpasta)
2 el tamarinde pasta
1 el bruine suiker
2 el olie
vissaus
1 komkommer, geschild en in schijfjes gesneden
geroosterde noten
gefrituurde, gedroogde ansjovis
Recept:
Deel 1 - Kokosrijst
Spoel de rijst in water, giet hem af en doe hem in de rijstkoker.
Voeg het water toe.
Voeg de kokosmelk toe.
Voeg de pandan bladeren en wat zout toe en breng aan de kook.
Deel 2 - Sambal
Meng de Belachan, tamarinde pasta, witte uien, look, olie, verse en droge chilipepers, bruine suiker en vissaus (naar smaak) met behulp van een keukenmachine (of hak alles fijn en meng manueel).
Doe wat olie in een wok en voeg dan het mengsel toe. Laat het sudderen op een laag vuur tot het vocht is verdampt. Leg opzij.
Deel 3 – Kip
Blend de kruiden (komijn, kurkuma, venkelzaad, zout en peper) en voeg wat water toe om er een pasta van te maken.
Masseer de kip met de kruidenpasta en paneer hem met de maïsbloem. Dompel hem nadien onder in het eiermengsel (geklopte eieren) en paneer opnieuw met maïsbloem en kokosrasp (optioneel).
Frituur de kip tot ze goudbruin kleurt.
Deel 4 – Serveren maar!
Serveer de kip, de sambal en de rijst samen met wat geroosterde noten, de komkommerschijfjes, gefrituurde ansjovis en een gekookt ei (optioneel).
Comments